Over ons

Na het overlijden van Michael van der Vlis in 2018 heeft oud-collega Walter Etty samen met Bouwe Olij en Simon Deurloo het initiatief genomen om zijn erfenis te eren met een langlopend historisch onderzoek en een reeks publieksbijeenkomsten. Het onderzoek is ondergebracht bij de Stichting Vrienden van het Stadsarchief Amsterdam, en wordt uitgevoerd door architectuurhistoricus Petra Brouwer en stadshistoricus Tim Verlaan.

Tot dusver hebben het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de Eesteren-Fluck van Lohuizen-stichting financiële ondersteuning toegezegd, maar zonder de steun van het publiek kan het onderzoek onmogelijk tot een succesvol einde worden gebracht. Geïnteresseerden met hart voor het idee van de compacte stad en de erfenis van Michael van der Vlis kunnen elk gewenst bedrag overmaken naar NL40ABNA0446399078 ten name van de Stichting Vrienden Stadsarchief Amsterdam onder vermelding van ‘Michael van der Vlis’. Donateurs worden op de intekenlijst in het boek vermeld, krijgen een exemplaar toegestuurd, en zijn van harte uitgenodigd bij alle publieksbijeenkomsten.

Steun het Stadsarchief; word Vriend.  
In het Stadsarchief komen persoonlijke verhalen tot leven van de Amsterdammers door de eeuwen heen. Wij vinden het belangrijk dat deze verhalen openbaar toegankelijk zijn en vrij beschikbaar. Daarom steunt Stichting Vrienden van het Stadsarchief activiteiten van het Stadsarchief die daar aan bijdragen, zoals de tentoonstellingen, digitalisering van archieven en educatieprojecten. Uw steun is daarbij noodzakelijk.


Contact